מחקרים מראים באופן עקבי כי מחלת הסכרת מעלה את הסיכון שאדם יפתח דמנציה בגיל זקנה, ולפיכך יש חשיבות רבה לפיתוח גישות שתפחתנה את הסבירות שחולי סכרת יפתחו דמנציה בגיל מתקדם.
חוקרים מהמרכז לחקר המוח ע"ש יוסף סגול בביה"ח שיבא בתל-השומר בשיתוף עם מכבי שירותי בריאות, עורכים בימים אלה מחקר העוסק בהשפעות של תכנית ממוחשבת לאימון המוח על תפקודם של חולי סכרת מעל גיל 65. אנשים המתאימים למחקר מוזמנים להשתתף בתכנית האימונים, אשר תתקיים על גבי המחשב הביתי.
במהלך האימון, הנבדקים מתבקשים להתאמן כחצי שעה ביום, 3 פעמים בשבוע, למשך 8 שבועות. במהלך תקופת האימון, משתתפי המחקר מקבלים הדרכה ותמיכה מצוות המחקר. כמו כן,במהלך המחקר, המשתתפים עוברים הערכה קוגניטיבית מקיפה לפני תחילת האימון, בסוף האימון, וכן 6 חודשים מאוחר יותר. כל המפגשים מתקיימים בבית הנבדק, או בבית חולים שיבא, בדרך כלל על פי העדפת המשתתפים.
המחקר מתבצע על ידי פרופ' מיכל שניידר-בארי, ראש המרכז לחקר המוח, ד"ר רמית רבונה, ראש מרפאת הזיכרון בשיבא, וד"ר אלכס בכר-פוקס, מהמרכז לחקר המוח והאוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה – צוות חוקרים בעלי מוניטין בינלאומי במחקר העוסק בהבנת תהליכים בזקנה בריאה ובמחלות הגורמות לדמנציה, וכן בהבנת הקשר בין סכרת לדמנציה בגיל מתקדם.
על מנת להשתתף במחקר, על נבדקים להיות חולי סכרת, מעל גיל 65 החברים בקופת חולים מכבי ומתגוררים במרכז הארץ. פרטים נוספים לגבי המחקר ניתן למצוא באתר המרכז לחקר המוח.
על מנת להביע עניין במחקר ולקבלת פרטים נוספים, יש לפנות לד"ר אלכס בכר-פוקס בכתובת המייל:
ניתן גם להשאיר הודעה בטלפון 03-5305406, אך בכל מקרה יש לשלוח אימייל על מנת לבדוק התאמה למחקר.