מחלת הסכרת הנה מחלה שניתן לחיות עמה, אך היא בהחלט משנה את כל תחומי החיים, בעיקר בכל הנוגע לתחום הקולינרי ולמשטר האכילה שיש להקפיד עליו. עם זאת, אין זה אומר שיש לוותר על כל ההנאות הקטנות של החיים, ובהחלט ניתן למצוא דרכים יצירתיות לאכול אוכל טעים, בריא וללא סוכר.
כך גם בכל הנוגע אל עוגיות לחולי סכרת. רבים חושבים כי רק בגלל שהעוגיות גדושות בסוכר, קמח, ביצים, שומן וחלב, המכילים כולם סוכר בדרגות שונות, זה אומר כי חולי סכרת אינם יכולים ליהנות מהם. עם זאת, המציאות מראה אחרת. כיום, ישנם אינספור מתכונים נהדרים לעוגיות מסוגים שונים, המתאימים לכל חך, ואינן מכילות סוכר. לא מאמינים? כדאי שתקראו את המאמר שלפניכם.
אותן עוגיות, אבל אחרת
בעבר הרחוק, היו אפשרויות מעטות בלבד לחולי סכרת, שנאלצו לאכול אוכל דל ובעל מבחר מצומצם מאוד. כיום, עם זאת, ניתן לראות כי חולי הסכרת יכולים לאכול כמעט הכול. זאת באמצעות התחליפים השונים. כל מתכון באשר הוא, כמעט, ניתן להסבה ולביצוע באמצעות תחליפים. התוצאה הנה אותה תוצאה, רק טעימה, בריאה והכי חשוב – ללא כל סוכר.
בכדי לעשות זאת, יש לבחון את המתכונים המקוריים, ולראות האם ניתן להמיר אותם לחומרים אחרים. כמובן שאין מדובר על החלפת כל החומרים, שכן אז מדובר על מתכון אחר לגמרי, אבל כן מדובר על המרה של אחדים מהמרכיבים, תוך שילוב של חומרים דומים אחרים.
תחליפי סוכר
המרכיב העיקרי והבעייתי מכולם, הוא כמובן הסוכר. כאשר המתכון המקורי כולל סוכר, על כל סוגיו, יש לשנותו לחומר אחר, הנותן אותה מתיקות. ניתן לעשות זאת באמצעות תחליפים מלאכותיים, המוכרים לנו מענף הדיאטות, כגון סוגי הסוכרזית השונים. עם זאת, על אף שכבודם במקומם מונח, הם עלולים ליצור נזק אם צורכים אותם לאורך זמן.
לכן, ניתן לשלב תחליפי סוכר טבעיים. דרך אחת היא באמצעות סטיביה, תחליף טבעי המופק מצמח הסטיביה ומגיע באבקה או בנוזל. הסטיביה הנה מתוקה מאוד, ועל כן יש להשתמש בה בכמויות קטנות בלבד. כדאי למדוד בקפדנות את הכמות הנדרשת במתכון, ולהמירה במדויק לטיפות הסטיביה.
דרך נוספת היא באמצעות רכזי פירות למיניהם, כגון רכז דובדבנים או תפוחים, פירות יבשים ועוד. תחליפים אלו מעניקים את אותה תחושת מתיקות הכרחית לעוגיות, אך מבלי לשלב את סך הקלוריות והסוכרים הקיימים בסוכר רגיל.
תחליפי קמח
מרכיב מהותי נוסף הוא הקמח. מאחר ויש בו פחמימות, שלאחר מכן נהפכות בגוף לסוכרים, יש להקפיד על צריכה מאוזנת. לכן, ניתן להחליף את הקמח הלבן לסוגי קמח אחרים. ניתן לשלב קמח שיבולת בועל, קמח שיפון, קמח כוסמת ועוד. כמו כן, במידה ומעוניינים להכין עוגיות מלוחות, ניתן לעשות זאת באמצעות קמח עדשים או קמח חומוס, דבר שיעניק בדיוק את הטעם הנדרש.
תחליפי שומן, ביצים ושוקולד
אלמנט נוסף הנדרש להכנת עוגיות לחולי סכרת הוא השומן והביצים. שומן מתבטא בסוגי השמן השונים או במרגרינה. ניתן להמירם בשמן קוקוס, שהנו בריא ועדין יותר. כמו כן, במידה ובמתכון המקורי יש עד שלוש ביצים, ניתן להחליפם במרכיב דומה אחר.
מרכיבים אלו כוללים בין היתר מחית דלעת, בננה או רסק תפוחים. כמובן שיש למעוך ולרסק אותם כראוי, על מנת שיעניקו את המרקם הנדרש לבצק.
עוגיות לחולי סכרת יכולות להיות גם עוגיות שוקולד. באמצעות החלפת השוקולד בשוקולד ללא סוכר או בשוקולד חרובים, ניתן להכין עוגיות שוקולד נפלאות, שהנן טעימות, בריאות ללא סוכר או שוקולד כלל.
אולי יעניין אותך גם: