החולים בסוכרת מבינים כי מחלתם הינה כרונית, ומשפיעה על הצורה שבה הגוף שלהם הופך את האוכל לאנרגיה. מרבית המזונות מתפרקים לסוכרים, תוך כדי שחרורם לזרם הדם. כשחלה עלייה של רמת הסוכר בדם, הלבלב כביכול מקבל סימבול שמורה לו לשחרר את האינסולין. כאשר האחרון משול למפתח שנועד להחדרת סוכר לדם בתור אנרגיה.
הגוף של חולי סוכרת אינו עשוי להשתמש באינסולין שייצר או שהוא לא מייצר מספיק אינסולין. בחוסר של אינסולין בזרם הדם נותר יותר מדי סוכר. עם חלוף השנים הדבר מסב למחלות קשות, כמו למשל – בכליה, בלב או אובדן ראייה. אחד הדברים הידועים לכל, היא שחולי סוכרת חייבים להמעיט בצריכת סוכר, ועל כן נציג בפניכם מתכונים לקרואסון שקדים ולעוגת גבינה – ללא תוספת סוכר, במיוחד לסוכרתיים.
ונתחיל עם המתכון של קרואסון שקדים, עם מעט פחמימות, ותחליף לסוכר. מה שמייחד אותו, מעבר לעובדה שאין בו סוכר אמתי והוא מצוין לסכרתיים, שיש בו קמח שקדים ואף גבינת מוצרלה, שמעולים לתזונה נכונה, הדלה בפחמימות ובסוכרים.
מתכון מהמם של קרואסון שקדים ללא תוספת סוכר:
- המצרכים הנדרשים להכנת שמונה קרואסונים של שקדים בלי סוכר הינם כלהלן:המצרכים להכנת הבצק – מאה וחמישים גרמים של קמח שקדים, מאתיים גרם גבינת מוצרלה, שתי כפות של סוויט אנגו טחון, כף של גבינת שמנת בטעם טבעי, שמכילה שישה עשר אחוז שומן, ביצה אחת.
- המצרכים להכנת הסירופ של הקרואסון – כפית אחת של סוויט אנגו טחון, מחצית כוס מים, כפית של תמצית אפייה שקדים.
המצרכים להכנת המילוי של הקרואסון שקדים – שתי כפות סוויט אנגו, מאה גרם חמאה שהומסה, ביצה אחת גדולה, מאה וחמישים גרם של קמח שקדים וכן כפית תמצית אפייה שקדים.
איך ממשיכים?
להכנת קרואסון שקדים בלי סוכר, במיוחד לסכרתיים צריך להמיס את גבינת השמנת עם גבינת המוצרלה במיקרוגל, לבחוש כראוי, ולצרף לבלילה את הביצה. בשלב הבא צריך עוד לערבב הכול יחדיו ולצרף לבלילה את הסוויט אנגו ואת קמח השקדים, תוך כדי לישה עד שנהיה בצק.
צריך שהבצק יהיה שטוח על גבי הנייר עטיפה, תוך כדי חלוקתו לשמונה משולשים.
כעת מערבבים את כל האינסטרומנטים של התערובת. בקצות כל משולש יש לשים כף אחת של המילוי, לגלגל את הקרואסון ולהניח על גביו פרוסות של שקדים.
יש לשמן את תבנית האפייה ואז לחמם את תנור האפייה לכדי מאה ושמונים מעלות עד שהמאפים ישחימו, בערך כעשרים דקות.
בהוצאת הקרואסונים מתנור האפייה יש לדאוג לקירורם, ואז להכין את הסירופ על גבי אש קטנה ולהמיס את הסוויט אנגו. לסיום צריך לזלוף על הקרואסונים את הסירופ.
המתכון השני של עוגת גבינה שחפה מסוכר, בפרט לחולי סוכרת
גם לחולי סוכרת מגיע ליהנות ממטעמים טעימים, כגון – עוגת גבינה אפויה, שכל הטועם ממנה חש היטב במתיקות מעודנת וערבה לחיך. זה הוא מתכון מצוין לחג השבועות, אבל לא רק.
מתכון משגע של עוגת גבינה ללא תוספת סוכר, כאשר המצרכים הנדרשים להכנת עוגת הגבינה בלי סוכר הינם:
המצרכים להכנת הבצק –מאתיים גרמים של שקדים טחונים וטבעיים.
המצרכים להכנת התערובת של הגבינה – כף של נוזל ממתיק שאתם מעדיפים, כפית מתמצית וניל, שמונים גרמים חמאה, כפית של לימון מגורד, שלוש קופסאות של גבינה לבנה בעלת חמישה אחוז שומן, שלוש ביצים גדולות.
המצרכים להכנת הציפוי של עוגת הגבינה – שתי טיפות ממתיק טבעי, שני גביעים של שמנת חמוצה בעלת חמישה עשר אחוז שומן, כפית תמצית וניל.
איך ממשיכים?
להכנת עוגת גבינה בלי תוספת סוכר יש לשמן את תבנית האפייה ואז לחמם את תנור האפייה לכדי מאה ושבעים מעלות.
ערבבו את החמאה ביחד עם קמח השקדים, ושלבו אותם לכדי גוש של בצק.
שימו את הבצק של העוגה על גבי תבנית מעוגלת, תוך כדי הידוק הדפנות של התבנית, והכניסו אותה למקפיא לשם קירור.
אפו את העוגה בתנור כעשרים וחמש דקות, עד שתראו כי הגבינה התקשתה. פתחו את תנור האפייה, על מנת שהעוגה לא תצנח.
תערבבו את כל מרכיבי הציפוי של עוגת הגבינה ביחד עם שמנת חמוצה, מרחו הכול על גבי העוגה, ותאפו אותה עוד כעשר דקות.