הורדת סוכר בדם

טיפול ואבחון סוכרת זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת!

רמת סוכר גבוהה בדם, היפרגליקמיה, היא הבעיה העיקרית של חולי סכרת. כאשר מדובר בסכרת מסוג 2, שהיא הנפוצה ביותר, הבעיה נובעת בדרך כלל מתנגודת שהגוף מפתח לאינסולין המופרש מהלבלב.

תפקידו של האינסולין הוא להעביר את הסוכר מהדם לתאים בגוף ובכך לשמור על רמת סוכר תקינה בדם ולהזין את התאים. כאשר מתפתחת תנגודת, כלומר כשהגוף אינו מגיב כשורה לאינסולין, הסוכר נשאר בדם במקום להגיע לתאים וכך רמתו עולה.

מחלת הסכרת היא אחת המחלות הנפוצות בעולם המערבי ושיעורה רק הולך וגדל.

מדוע חשוב להפחית את הסוכר בדם

רמת סוכר גבוהה בדם לאורך זמן יכולה לגרום לנזקים חמורים, לסיבוכים רפואיים ואף להוביל למוות. הסוכר הרב עלול לשקוע בכלי הדם ולהוביל להיצרות שלהם ולחסימתם.

היצרות כלי דם גורמת לאספקת דם לקויה לרקמות בגוף, בפרט באזור הגפיים, ולכן חולי סכרת רבים סובלים מרגל סכרתית, נמק ופצעים ולא אחת נאלצים לקטוע את רגליהם.

חסימת כלי דם מובילה לנזקים חמורים כגון התקף לב ועיוורון. בנוסף רמת הסוכר הגבוהה יכולה להוביל לסיבוכים נוספים כמו אי ספיקת כליות, זיהומים ונזק לעצבים.

לאור הסיבוכים שלעיל מובן מדוע יש חשיבות רבה להורדת רמת סוכר גבוהה בדם ולשמור על רמה תקינה.

דרכים להפחתת הסוכר

תזונה – גורם חשוב ביותר בהפחתת הסוכר בדם. רמת הסוכר בדמנו קשורה ישירות לאוכל שאנו אוכלים. כך למשל לאחר ארוחה רמת הסוכר עולה משמעותית וכאשר אנו נמנעים מאוכל היא יורדת.

כמו כן סוג האוכל שאנו אוכלים משפיע מאוד על רמת הסוכר. מאכלים עתירי סוכר ופחמימות ריקות גורמים להעלאה מהירה של רמת הסוכר. בין המאכלים הללו נמנים הממתקים, השתייה הממותקת, מוצרים מקמח לבן, אורז לבן, סוכר ודבש.

בנוסף לנזק שבהעלאת הסוכר הם דלים בויטמינים ומינרלים, מזיקים למעיים ותורמים להתרבות חיידקים. לעומתם ישנן הפחמימות המורכבות, הירקות והקטניות שאכילתם תורמת לאיזון רמת הסוכר בזכות העובדה שהם מתפרקים לאט בגוף, כך שהסוכר לא עולה בבת אחת.

בנוסף הם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים וגורמים לתחושת שובע רבה יותר, ובכך מסייעים לשמירה על משקל תקין ולהימנעות מאכילה מופרזת. שמירה על משקל תקין היא חשובה מאוד במקרה של סכרת שכן היא מעלה את רגישות הגוף לאינסולין. בין הפחמימות המורכבות ניתן למצוא אורז מלא, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה וכדומה.

פעילות גופנית

לא ניתן להפריז בחשיבותה של הפעילות הגופנית ובתרומתה לבריאות. הפעילות הגופנית גורמת לשריפת קלוריות, ממריצה את מחזור הדם, מפתחת סיבולת לב ריאה, שורפת שומנים, בונה את השרירים, משחררת לחצים ועוד.

במקרה של סכרת וטרום סכרת החשיבות עולה אף יותר והיא מסייעת להורדת רמת הסוכר בדם, הפחתת התנגודת לאינסולין ושיפור ספיגתו, שמירה על משקל תקין ומניעת מחלות לב וכלי דם.

הפעילות הגופנית המומלצת ביותר היא פעילות אירובית כגון הליכה, ריצה, שחייה, רכיבה על אופניים וכדומה. ההמלצות הן לבצע פעילות אירובית במשך 3-5 ימים בשבוע למשך 20-30 דקות לפחות. חשוב להתאים את הקצב והמאמץ ליכולת הגוף ולהעלות את הרף בהדרגה, וכמו כן להתמיד בפעילות.

תרופות

במצב של טרום סכרת כאשר ערכי הדם גבוהים קמעא מהנורמה ניתן להסתפק בתזונה ופעילות גופנית להורדת רמת הסוכר, אך במקרה של סכרת ממש לא ניתן להימנע מתרופות.

התרופה העיקרית המשמשת להורדת הסוכר בדם היא אינסולין הניתן בזריקה. תרופות נוספות הן תרופות להפחתת תנגודת האינסולין (כמו מטפורמין), תרופות להעלאת רמת האינסולין המופרש מהלבלב, תרופות המעכבות את ספיגת הסוכר במעיים ועוד.

שירותי טלרפואה
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
מהו האינסולין הבזאלי?
מהו האינסולין הבזאלי?

בשנים האחרונות ישנן התפתחויות רבות בטיפול בסוכרת, דבר אשר משמח אנשים רבים אשר סובלים מהמחלה. גם בתחום של האינסולין הבאזלי ישנן התחדשויות אשר יכולות להשפיע

לקריאת המאמר »