לנטוס

טיפול ואבחון סוכרת זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת!

לנטוס, הידוע גם בשם "גלרגין" הוא אינסולין ארוך טווח, המספק רמה בסיסית של אינסולין לחולי סכרת. לנטוס משמש חולי סכרת התלויים באינסולין, והם נאלצים להזריק אותו פעם ביום.

הפרשת האינסולין מהלבלב עוזרת להכנסת הסוכר לתאים ולמניעת העלייה ברמתו בדם (המאפיינת את מחלת הסכרת). בשלבים מאוחרים של סכרת מבוגרים, או בסכרת נעורים הלבלב לא מצליח להפריש אינסולין, ויש צורך להזריק אינסולין באופן חיצוני.

אינסולין מסוג לנטוס הוא אינסולין ארוך טווח, המספק רמה בסיסית של אינסולין, שתפקידה למנוע את העלייה החדה ברמת הגלוקוז בדם ולהקטין את רמת הסוכר לערכים סבירים.

ניתן להשתמש בלנטוס בשילוב עם תרופות אחרות לטיפול בסכרת ובשילוב עם אינסולין קצר טווח, הניתן בסמוך לארוחות ומאפשר להוריד את רמת הסוכר בדם אחרי האוכל.

השימוש באינסולין לנטוס

השימוש באינסולין לנטוס מהווה שינוי משגרת התרופות הקבועה של חולי הסכרת. בניגוד לשימוש בתרופות, הניתנות בצורה מוכרת דרך הפה, אינסולין לנטוס ניתן בהזרקה תת עורית, ולכן מחייב הדרכה מתאימה ומעקב צמוד.

אי לכך, על המטופלים ללמוד איך להכין את התרופה, מהו המינון הנדרש ומהי דרך ההזרקה הבטוחה והיעילה. כמו כן, עליהם לעבור הדרכה בנושא הטיפול במחטים ובאביזרים השונים על מנת למנוע דקירות, זיהומים או מצבים נוספים.

מכיוון שמדובר באינסולין ארוך טווח, השימוש באינסולין לנטוס מתבצע פעם ביום, לפני השינה. בדרך זו, מבטיחים רמה בסיסית של אינסולין בדם, ומאפשרים לרמת הסוכר לרדת באופן קבוע.

למרות שבמהלך השינה לא אוכלים ולא מוכנס לגוף סוכר, עדיין קיימת יצירת גלוקוז ממאגרים (בעיקר מהכבד). ולכן, חשוב לקחת את האינסולין לפני השינה, על מנת לאפשר לאזן את הסוכר המופרש במהלך הלילה.

כמו כן, רצוי להזריק את האינסולין במקומות שונים בגוף, ולא לעשות זאת כל פעם באותו מקום. בדרך זו. מונעים זיהומים, פגיעה בעור ומצבים נוספים.

מי משתמש באינסולין לנטוס?

אינסולין לנטוס מתאים לשימוש לשתי סוגי אוכלוסיות:

  • חולים בסכרת סוג 2 (סכרת מבוגרים) התלויים באינסולין – במקרה זה בוחרים בשימוש בלנטוס כאשר רמת הסוכר בדם גבוהה, ולא הושג שיפור משמעותי בעזרת שימוש בתרופות.
  • חולים בסכרת סוג 1 (סכרת נעורים) – חייבים להשתמש באינסולין מכיוון שגופם לא מפריש את ההורמון בעצמו. השימוש בלנטוס מתבצע אצל ילדים בדרך כלל החל מגיל 6. חשוב לזכור שיש להדריך את הילדים איך להשתמש בתרופה, ולקבל סיוע במידת הצורך.

הסיכון שבשימוש בלנטוס

כאשר משתמשים בלנטוס, חשוב להימנע מהדברים הבאים:

  • בטיחות – אין להעביר מזרקים ואביזרים אחרים בין אנשים! העברת המזרקים יכולה לגרום להעברת מחלות וזיהומים.
  • רצוי להימנע משתיית אלכוהול – אלכוהול גורם לירידה ברמת הסוכר בדם, ולכן מומלץ להימנע משתייתו בזמן שימוש בלנטוס מסיכון להיפוגליקמיה.
  • דווחו לרופא על כל תרופה שבשימוש – על מנת להימנע מאינטראקציות בין תרופות, יש לדווח לרופא המטפל על כל תרופה אותה אתם נוטלים, על מנת להימנע מסיבוכים אפשריים.

תופעות לוואי של לנטוס

מלבד החשיבות הרבה של השימוש בלנטוס להורדת רמת הסוכר, התרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי רבות, וביניהן:

  • היפוגליקמיה – שימוש לא מבוקר בתרופה יכול לגרום לירידה משמעותית ברמת הסוכר בדם הגורמת לבלבול, חרדה, הזעה וסחרחורות. במידה ומופיעים סימנים של הרגשה כללית רעה או כל סימן אחר יש להגיע אל הרופא על מנת לבדוק את רמת הסוכר מחשש להיפוגליקמיה. יש לציין שבמקרים חריגים, הירידה ברמת הסוכר יכולה לגרום לפרכוסים ואיבוד הכרה, ולכן חשוב לזהות את הבעיה בשלב מוקדם ולטפל בה.
  • תגובה אלרגית – קיימים אנשים הרגישים ללנטוס, אצלם עלולה להתפתח פריחה, קשיי נשימה ותופעות אלרגיות נוספות.
שירותי טלרפואה
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
מהו האינסולין הבזאלי?
מהו האינסולין הבזאלי?

בשנים האחרונות ישנן התפתחויות רבות בטיפול בסוכרת, דבר אשר משמח אנשים רבים אשר סובלים מהמחלה. גם בתחום של האינסולין הבאזלי ישנן התחדשויות אשר יכולות להשפיע

לקריאת המאמר »