מהו מד סוכר?

טיפול ואבחון סוכרת זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת!

מד סוכר הוא מכשיר רפואי העוזר לחולי סכרת לבדוק את רמת הגלוקוז בדם במהלך היום. חולי סכרת, ובמיוחד חולים בסכרת מסוג 1 או חולי סכרת מסוג 2 התלויים באינסולין, חייבים לאזן את ערכי הסוכר שלהם במהלך היום.

איזון הסוכר חשוב על מנת להתאים את הטיפול הרפואי ולמנוע אירועים של היפוגליקמיה, ועל החולים לבצע מספר בדיקות סוכר ביום. השימוש במד הסוכר הסטנדרטי פשוט מאוד, ובעזרת טיפת דם קטנה ושימוש בסטיק ייחודי ניתן לקבל את רמת הסוכר בדם תוך מספר דקות.

יתרונות השימוש במד סוכר ביתי

השימוש במד סוכר ביתי חיוני על מנת להשיג שליטה ואיזון במחלת הסכרת, וכולל מספר יתרונות חשובים:

  • שליטה ברמת הסוכר – בזכות השימוש במד סוכר ביתי ניתן לשלוט בצורה טובה יותר ברמת הסוכר. המדידה הביתית מאפשרת לנטר כל הזמן את רמת הסוכר ולהזריק אינסולין בהתאם לצורך, ועל פי החריגה ברמת הסוכר. רמת הסוכר מושפעת מגורמים רבים, כמו פעילות גופנית, תזונה, סטרס וכו', ולכן חשוב מאוד לנטר אותה היטב ולהזריק אינסולין בצורה מדוייקת.
  • מניעת אירועים של היפוגליקמיה – השליטה במדידת הסוכר עוזרת בעיקר למנוע אירועים של היפוגליקמיה, האופייניים בעיקר אצל חולים התלויים באינסולין. היפוגליקמיה הוא מצב המופיע כאשר רמת הסוכר בדם נמוכה מדי, ומדידת סוכר באופן ביתי עוזרת מאוד להימנע ממנו.
  • מניעת נזקים לטווח הארוך – אחת הבעיות במחלת הסכרת היא התפתחות פגיעה באיברים שונים בטווח הרחוק, והפגיעות הנפוצות המופיעות על רקע סכרת הם פגיעה בעיניים, סיכון להתקף לב, פגיעה כלייתית ונוירופתיה היקפית. הפגיעות המדוברות מופיעות לאחר שנים של רמת סוכר לא מאוזנת בדם, ואיזון הסוכר חשוב מאוד לשליטה בסכרת. בדיקת סוכר באופן ביתי עוזרת לכן לשליטה ברמת הסוכר והפחתת הנזקים לטווח הארוך.
  • מעקב אחר רמות הסוכר – רוב המכשירים למדידת סוכר ביתית כוללים זיכרון השומר את תוצאות המדידה בחודשים האחרונים. וכך, הרופא המטפל יכול לראות בעצמו את איזון הסוכר ולשנות את הטיפול בהתאם. בדרך זו מובטח טיפול אפקטיבי ומעקב נכון אחר החולים.

תהליך בדיקת הסוכר

בדיקת הסוכר על ידי המכשיר הביתי היא תהליך פשוט ביותר, הכולל מספר שלבים:

  • שטיפת ידיים – על מנת לאפשר פעולה יעילה של המכשיר חשוב לנקות את כל הלכלוך. אין להשתמש באלכוהול, העשוי לפגוע ביעילות הבדיקה מכיוון שהוא מייבש את העור.
  • החלפת המחט והכנת המכשיר – בשלב זה מחליפים את המחט לחדשה ומכוונים את המכשיר על מנת להכין אותו לבדיקה.
  • דקירת כף היד – השימוש במכשיר מתבצע על ידי דקירה קטנה, אשר בדרך כלל לא כואבת. לפני הדקירה מומלץ על שפשוף וחיכוך הידיים, על מנת להמריץ את זרם הדם.
  • שימוש במקלון – לאחר דקירת כף היד והוצאת הדם, משתמשים במקלון הבדיקה אשר מנטר את רמת הסוכר בדם. בדרך כלל קיים מקום מיוחד להכנסת המקלון, וברגע שכמות הדם מספיקה נשמע צפצוף.
  • קבלת התוצאות – לאחר מספר שניות מקבלים את התוצאות, והחולים יודעים באופן מיידי מהי רמת הסוכר בדם. למרות שרוב המכשירים זוכרים את התוצאות, מומלץ גם לנהל מעקב עצמאי אחר רמת הסוכר בדם, אשר עוזר במקרים של תקלות.

בדיקת סוכר רציפה

קיימים מכשירים המאפשרים בדיקה רציפה של רמת הסוכר בדם. יש לציין שאלה מכשירים פחות מדוייקים, אשר גורמים פעמים רבות להופעת תוצאות לא תקינות. המכשירים לבדיקת הסוכר הרציפה פחות נפוצים בקרב חולי הסכרת, ובדרך כלל עדיף להשתמש במכשירים הסטנדרטיים הנחשבים לאמינים יותר.

שירותי טלרפואה
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
מהו האינסולין הבזאלי?
מהו האינסולין הבזאלי?

בשנים האחרונות ישנן התפתחויות רבות בטיפול בסוכרת, דבר אשר משמח אנשים רבים אשר סובלים מהמחלה. גם בתחום של האינסולין הבאזלי ישנן התחדשויות אשר יכולות להשפיע

לקריאת המאמר »