כדאי שתדעו כי את הבירה השחורה מכינים בעיקר ממים ומסוכרים. מאז שהיינו קטנים נאמר לנו כי מאוד בריא לשתות בירה שחורה, בפרט לנשים מניקות. אבל מדובר על מיתוס שאינו נכון – נשים מניקות, לאחר לידה, מעוניינות להשיל את כל הקילוגרמים העודפים, ובירה שחורה הינה משקה ממותק, ככל משקה אחר, ובהחלט אינו תורם להרזיה. זאת הסיבה גם שבירה שחורה אינה מומלצת למקרי היפוגליקמיה, חולי סוכרת, או לסובלים מטריגליצרידים גבוהים. נבחן את הקשר בין בירה שחורה וסוכרת – מתי מומלץ ומתי לא, ונסיים עם בשורה משמחת לחולי הסוכרת.
מתי מומלץ לצרוך בירה שחורה?
לסובלים מבעיות במעיים מומלץ לשתות בירה שחורה, כיוון שההרכב של המומסים בה הופך את הבירה השחורה לסוג של שתייה איזוטונית, שוות ערך להרכב של המומסים בדם, ומי ששותה אותה אינו חווה תנועות של מים מהדם אל המעי, והספיגה של הבירה השחורה במעי אופטימלית.
- בבירה שחורה אנו עדים לנוכחות מרבית ויטמיני הבי, אשר הם הכרחיים עבור תפקוד מושלם של מערכת העצבים, כמו גם בשביל הוויסות הפחמימות, החלבונים או השומנים בגוף.
- בירה שחורה מכילה הרכב איזוטוני שמעולה עבור מי שצריך לשתות משקה עם קלוריות, העוסקים קבוע בפעילות גופנית, בטרם ובתום האימון, שבעזרת הבירה השחורה מופחת הסיכוי לתת ספיגה, מתאפשרת ספיגה מעולה, הקיבה מתפנה מיד, ללא עיכוב, וכיוצא בזאת.
- בירה שחורה מלאה במינרלים חיוניים, לרבות – צורן, שמחזק ובונה עצמות ושלד; אשלגן – מאזן את לחץ הדם; נתרן – מווסת את מאזן הנוזלים; זרחן וסידן – מונעים שברי ובונים עצמות; מגנזיום – מיטיב עם פעילות השרירים, וכיוצא בכך.
האם בירה שחורה וסוכרת הולכים יחדיו?
בירה שחורה שמכונה אף מאלט, הינה בירה בלי כמעט נוכחות של אלכוהול. הייצור של בירה שחורה זהה לייצור של בירה לבנה, אבל בראשונה משתמשים בלתת קלוי כהה, על מנת שהבירה השחורה תהיה בצבע שחור, וכן התסיסה של השמרים מועטה, על מנת שהאחוזים של האלכוהול בה יהיו מועטים ביותר, לרוב מדובר על מעט מחצי אחוז. לבירה השחורה מוסיפים סוכר, כדי שהיא תהיה בעלת טעם מתוק. מכאן אתם בוודאי מבינים כי הקומבינציה של בירה שחורה וסוכרת אינה מומלצת, לנוכח העובדה כי חולי סוכרת צריכים להימנע מצריכת סוכרים.
חולי סוכרת צריכים להימנע, או לפחות כמה שיותר להמעיט, בצריכה של משקאות או של מזונות שיש בהם סוכרים, כמו לדוגמה – משקה ממותק כבירה שחורה, סוכר לבן או סוכר חום, מיצים של פירות, דבש, מעדני חלב מסוכרים, ריבות, גלידות, שוקולדים, עוגיות, ביסקוויטים, עוגות, מיני ממתקים, וכיוצא בזאת. קראו על: תזונה נכונה לחולי סוכרת.
איזה משקאות עשויים להסב נזק לחולי סוכרת ואילו משקאות מותרים?
באופן כללי, חולי טרום סוכרת או חולי סוכרת צריכים להימנע מצריכת משקאות ברוכים בסוכרים, כדוגמת – מרגריטה, בירה שחורה, ליקר, או יין מתוק. חולי סוכרת יכולים ליהנות מן המשקאות כלעיל – משקאות עם לא הרבה וודקה או וויסקי, נשים יכולות לשתות משקה אלכוהולי אחד ביום, ואילו גברים יכולים לשתות שתי משקאות אלכוהוליים ביום, בירה לבנה, עם עדיפות ליינות.
האם המיתוס שלפיו בירה שחורה וסוכרת הריון משתלבים היטב, נכון?
המיתוס שמעיד כי בירה שחורה וסוכרת אצל נשים הרות או מיניקות חיובי, הינו ממש לא נכון. בבירה השחורה יש הרבה גזים, קלוריות כמו גם סוכרים, שבוודאי אינם מומלצים לחולי סוכרת, ובאותה המידה לנשים עם סוכרת היריון, והבירה השחורה לא מגבירה את כמות החלב, בניגוד לדעה הרווחת.
ונסיים בנימה אופטימית…
בשנת 221 לפני הספירה, ניתן להיווכח בשימוש המתועד הראשון של קומבוצ’ה מגיע מסין. הקומבוצ’ה הייתה מוכרת בתור “התה של נצח”, גם בקוריאה וברוסיה יש מסורת של שימוש במשקה ריפוי אשר מכונה “בירה שחורה תה” והיא עשויה מפטרייה יפנית. בתום מלחמת העולם השניה, ד”ר רודולף סקלנר יצר עניין מחודש בקומבוצ’ה בגרמניה, כאשר הוא השתמש בו בפרקטיקה שלו לטיפול בחולי סרטן, הפרעות בחילוף חומרים, לחץ דם גבוה וסוכרת.