האם חולי סכרת בסיכון מוגבר לפטרת הציפורניים?

טיפול ואבחון סוכרת זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת!


בין 20 ל-30 אחוזים מהאוכלוסייה נוטים לסבול מפטרת הציפורניים. ללא טיפול מתאים, תופעה זו עלולה להחמיר ואף להפוך לכרונית. יש קבוצות אוכלוסייה מסוימות אשר סובלות באחוזים די גבוהים מבעיה זו.

לדוגמא, אנשים החולים בסכרת. במיוחד הדבר פוגע בכאלה שרמת הסוכר אצלם איננה מאוזנת ואיננה מטופלת בצורה טובה. נבין מהן הסיבות לסיכון מוגבר לפטרת ציפורניים בקרב סכרתיים וכן נראה מדוע ולמה חשוב לטפל, בהקדם.האם חולי סכרת בסיכון מוגבר לפטרת הציפורניים?

נוירופתיה, סכרת, פטרת ציפורניים ומה שביניהם

זה לא קורה בדרך כלל לסכרתיים שהצליחו לאזן את רמת הסוכר או שמקבלים טיפול אפקטיבי בקביעות, אבל חולים רבים סובלים מנזק מצטבר בקצות העצבים. סיבוך זה, שלמרבה הצער הולך ומחמיר ככל שהמחלה מתארכת, מוריד את רמת התחושה למשל בידיים. בשלב הבא, קיימת נטייה מוגברת לסבול מפגיעה נלווית, עור סדוק, פצעים, כיבים וגם – פטרת.

כיצד עומס יתר על המערכת החיסונית משפיע על היווצרות פטרת ציפורניים?

אצל חלק מחולי הסכרת, מתמודדת המערכת החיסונית עם עומס ממושך העולה על הממוצע. כתוצאה מהמחלה והיחלשות המערכת החיסונית בהשוואה לאדם בריא לחלוטין, מתאפשר לפטרת לשגשג ולפרוח. אגב, זו לא תופעה שפוגעת אך ורק בחולי סכרת. שותפים לכל למשל גם קשישים הסובלים ממערכת חיסונית מוחלשת.

הידעתם? אצלי חולי סכרת כלי הדם צרים וגם רגישים יותר

כתוצאה מרמה גבוהה של גלוקוז, לאורך זמן, כלי הדם עשויים להפוך לצרים יותר. יתרה מכך, ישנה פגיעה מתמשכת בכלי הדם הקטנים, בפרט בכפות הידיים וכפות הרגליים. כאשר יש ירידה באספקת הדם, קשה יותר לגוף להתמודד עם פציעות, עור סדוק או פטרת. התפתחות זיהומים היא, ללא ספק, תופעת לוואי מרכזית של תסמיני הסכרת.

בריאות הציפורן

סכרת כרונית, באופן מיוחד, אינה פוגעת רק בכלי הדם או במערכת העצבים הפריפריאלית. היא מחלישה את הגוף כולו והדבר בא לידי ביטוי באופן מובהק בבריאות הציפורן. חולים רבים מדווחים על שינויים בצבע הציפורן, רגישות שלה לפגיעה, היסדקות משמעותית, נטיה לפיצול ועוד. פטרת נוטה להתיישב על הציפורניים הפגועות.

כיצד מטפלים בפטרת ציפורניים אצל חולי סכרת?

בפטרת אפשר לטפל ולא פחות חשוב אפשר להישמר. כלומר, נקיטת צעדים ראויים תוריד את הסיכון להידבק, בקרב חולי סכרת. זה חשוב לא רק מפני שמדובר על אי נוחות אסתטית. רמת סוכר גבוהה מעלה את הסיכון לזיהומים משניים והתפתחות פצעים שקשה לרפאם, בכפות הרגליים. פטרת, ללא ספק, מעלה את הסיכון לדלקות וכיבים, קשי ריפוי. מניעת פטרת או ריפוי מהיר ככל האפשר מסייעים לשמירה על בריאות הרגל וזה חשוב. מומלץ להימנע מהליכה יחפים, בבית וממחוצה לו. במקומות ציבוריים, ברכות שחיה, מקלחות וכדומה, יש להקפיד על שימוש בכפכפים ולגרוב גרביים לגף רגל סכרתית. אם מזהים גירוד, שינוי בצבע הציפורן, כאב וכדומה, חשוב לקבל טיפול בהקדם. את הרגל יש לאוורר היטב ולהשתמש בנעליים נוחות ולא לוחצות.

הכירו: תרופות מרשם ופתרונות אחרים

בכל שינוי בכף הרגל, לרבות ריח, פצע, עור סדוק, ירידה בתחושה, חשוב להקדים ולהיוועץ ברופא. הטיפול בפטרת צריך להיעשות בכפוף להמלצת רופא, כדי למנוע השפעות בין תרופתיות. במידת הצורך, רופא יוכל להמליץ על תרופות מרשם, בגלולות, המתאימות לטיפול בפטרת עקשנית. באם מצליחים לזהות את התסמינים בשלב מוקדם, יש בנמצא גם פתרונות ללא מרשם ואפילו "תרופות סבתא" שיכולות להביא להקלה רבה. למשל, שמנים אתריים יעילים בהקלה ואף חיסול פטריות. כמו כן, נמכרות משחות לטיפול וכן לק למשמש לזירוז החלמה. לעיתים עשויה להידרש הסרה חלקית את הציפורן אולם אם מקדימים לטפל, ניתן להימנע מכך. מודעות, תשומת לב ותזונה נכונה, כל זה חשוב במניעה וטיפול.

שירותי טלרפואה
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
מהו האינסולין הבזאלי?
מהו האינסולין הבזאלי?

בשנים האחרונות ישנן התפתחויות רבות בטיפול בסוכרת, דבר אשר משמח אנשים רבים אשר סובלים מהמחלה. גם בתחום של האינסולין הבאזלי ישנן התחדשויות אשר יכולות להשפיע

לקריאת המאמר »